Groot geluk in kleine dingen in het dagelijks leven van een jonge moeder

IK BEN JILL

Samen met mijn vriend Gustan en mijn twee kinderen Hazel (5 jaar) en Peer (2 jaar) woon ik in Haarlem. Vanuit huis illustreer en schrijf ik over het dagelijks leven als jonge moeder en maak ik werk in opdracht zoals geboortekaartjes, portretten, prints van illustraties en creaties van wol. Daarnaast geef ik tekenles aan de Kleine Academie aan kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

MIJN VERHAAL

Mijn werk als illustrator en tekendocent ontstond gelijktijdig met het moederschap. Ik beëindigde mijn studie aan Artez Creative Writing toen ik zwanger bleek. Ik stortte mij volledig op de zwangerschap en het moeder worden.

MOEDER

Het lukte mij door alle veranderingen niet meer om mijn schrijven te gebruiken als vorm van Expressie wat tot die tijd altijd mijn manier was geweest. Ik begon te tekenen. Dit zette zich voort na de geboorte van hazel en het is nu mijn werk. Langzaamaan keerden ook de woorden terug en sindsdien schrijf ik weer met veel plezier bij mijn illustraties.

MIJN WERKWIJZE

JillMarch_overJill_materialen

MATERIALEN

Mijn illustraties, logo’s en familie-portretten maak ik digitaal en laat ik drukken op hoogwaardig papier. Sommige portretten maak ik analoog met pastelkrijt en potlood, aquarel of met inkt.

JillMarch_overJill_tijd

TIJD

Ik houd van snel en effectief werken. Ik werk het liefste ‘s avonds als de kinderen slapen. Over werk in opdracht doe ik meestal twee tot drie weken.

JillMarch_overJill_tarieven

TARIEVEN

Prints van illustraties uit mijn collectie op hoogwaardig papier:
Vanaf €50,-
Portret in opdracht:
Digitaal vanaf €150,-
Analoog vanaf €200,-
Illustraties en logo’s in opdracht:
n.o.k

JillMarch_overJill_tekenles_kleineacademie

TEKENLES

In mijn schrijf- en tekenlessen staat de fantasie van het kind centraal. Niets is fout. Het gaat om de ontdekkingsreis van hun eigen belevingswereld en de verbeelding daarvan.

Ieder kind schrijft stapsgewijs zijn eigen verhaal en/of tekent zijn eigen ideeën. Ik help ze door een leidraad te geven en hen inspiratie te laten opdoen: ik lees verhalen voor, laat hen kunst zien van anderen, illustreer en schrijf zelf met ze mee.